Sipti Environment Oy:lle on myönnetty laatu- ja ympäristösertifikaatit osoituksena laadukkaasta ja luotettavasta työstä asiakkaidemme sekä ympäristön hyväksi. Sertifioinnin myötä meillä on loistava työkalu toimintamme laadun mittaamiseen ja jatkuvaan kehittämiseen. Asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme voivat luottaa siihen, että projektit hoidetaan nyt ja jatkossa laadukkaasti ympäristönäkökulmat huomioiden.
Erilaisilla johtamis- ja laatujärjestelmillä on ollut olennainen osa yritystoiminnan kehittämisessä jo 1980–1990-luvuilta lähtien. Ajan saatossa laadun käsite on hieman muuttunut, ja nykyisin termi kattaa yritystoiminnan kaikki osa-alueet aina johtamisesta valmiiseen tuotteeseen saakka. Viime vuosina myös ympäristöjohtamisen merkitys on korostunut voimakkaasti muun muassa kuluttajien asennemuutoksen vuoksi. Laadunhallintaan on vuosikymmenten saatossa kehitetty useita erilaisia menetelmiä, kuten laatustandardeja sekä erilaisia laskentatyökaluja. Näistä tunnetuimpia lienevät kansainvälisen standardoimisjärjestö ISO:n kehittämät laatu- ja ympäristöstandardit ISO 9000 ja 14000.

ISO-standardeihin pohjautuvat laatu-, ympäristö- sekä työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmät on kuitenkin usein koettu liian raskaiksi rakennusalan PK-yritysten piirissä. Rakentamisen Laatu RALA ry on vastannut tähän kehittämällä ISO-standardeihin pohjautuvat laatu- ja ympäristöjohtamisjärjestelmät. Sipti Environment Oy:ssa olemme vuoden 2019 ja alkuvuoden 2020 aikana rakentaneet RALA:n standardeihin pohjautuvaa laatu- ja ympäristöjärjestelmää. Johtamisjärjestelmän kehitystyö palkittiin RALA-sertifikaatilla marraskuussa 2019, ja ympäristöjärjestelmälle sertifikaatti myönnettiin huhtikuussa 2020.
Miten laatu- ja ympäristöjärjestelmät näkyvät Sipti Environment Oy:n arjessa ja asiakastoiminnassa?
Johtamis- ja laatujärjestelmien merkitys korostuu pitkäjänteisessä projektityöskentelyssä. Yhtenäiset työskentelytavat ja tiedonhallintamenetelmät takaavat osaltaan erilaisten suunnittelukohteiden tavoitteiden toteutumisen sekä esimerkiksi viranomaisten ja lainsäädännön asettamien vaatimusten täyttymisen. Tämän lisäksi tehokkailla ja asianmukaisilla projektinhallintakeinoilla saamme asiakkaillemme ajantasaista tietoa projektien etenemisestä, esimerkiksi kustannus- ja aikataulutilanteesta. Yhtenäiset toimintatavat selkeyttävät myös toimintaa ja tuovat sitä kautta taloudellisia etuja niin yritykselle itselleen kuin asiakkaillekin.
Ympäristöjärjestelmän tavoitteena taas on vastata jatkuvasti kehittyvän toimialan asettamiin vaatimuksiin ja haasteisiin ympäristöä kuormittamatta. Olemme muun muassa pyrkineet kehittämään kestäviä kunnostuksen toimintamalleja. Viime aikoina voimakkaasti esiin noussut kiertotalousajattelu näkyy työssämme esimerkiksi haitta-ainepitoisten maiden sekä erityyppisten jätejakeiden hyödyntämisenä maanrakentamisessa ja rakennusten purun yhteydessä. Pyrimme aktiivisesti pysymään toimialan kehityksen kärjessä. Ympäristöjärjestelmän avulla voimme tarkastella ja jatkuvasti kehittää toimintatapojamme, jolloin pystymme vähentämään sekä oman toimintamme että asiakkaiden suunnittelukohteiden ympäristövaikutuksia. Ympäristö- ja laatusertifioinnit antavat asiakkaillemme varmistuksen siitä, että toimintamme on tehokasta ja samalla kestävää sekä ympäristöä kunnioittavaa.